logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/ajduci2.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/dsc-0204-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0034-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0745-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0769-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4822-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4828-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-8506-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-9021-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/08\/green-revolution-vizual.png","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/08\/preview\/green-revolution-vizual.png","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/08\/source\/green-revolution-vizual.png","caption":"","dimensions":{"width":1024,"height":638}}]

Uskoro Konferencija Green Revolution 2023: Koji je Vaš doprinos za spas planete?

28.08.2023 u 08:41

  • Ekologija
  • 0

Manje od mjesec dana ostalo je do početka najvećeg zelenog poslovnog događaja u regionu. Konferencija Green Revolution 2023  je dio prestižnog projekta "100 najvećih" i već sada se ističe kao ključno mjesto okupljanja za neka od najpoznatijih imena iz poslovnog svijeta naše zemlje i regije,  a koji će predstaviti načine, modele i „lijekove“ za ozdravljenje planete Zemlje.

Najbolji uz najbolje

Riječ će imati oni koji zelene strategije implementiraju, provode, odobravaju, realiziraju, žive.

A ko su oni?

Zdravko Marinković, predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH, Zlatko Mijatović, ministar privrede Kantona Sarajevo, Marinko Tomić, generalni direktor EuroExpress brze pošte, Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj i generalni direktor HeidelbergMaterials grupacije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, Mahmut Galijašević, potpredsjednik i CEO MAN+HUMMEL BA Tešanj, Edhem Bičakčić, predsjednik Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (BH K CIGRE), Venan Hadžiselimović, generalni direktor HIFA-OIL, Mladen Milanović, vlasnik firme i grupacije MG Mind d.o.o. Mrkonjić Grad, Armin Mulović, Brand Manager marke Porsche u kompaniji Porsche BH, Seid Jašarević, voditelj stručnog područja Ekspanzije dm BiH, dm drogerie markt d.o.o. Sarajevo, Aldina Hadžić, CEO @ e-GO Carsharing, Adrijana Marić, menadžerica Green Recovery komponente GIZ, Hanadi Džabić, direktorica RCB Nanotehnologije d.o.o. Sarajevo, Aida Balta, Sales Manager za BiH i Srbiju pri Digital Power sektoru Huawei Technologies d.o.o. Sarajevo, Alem Logo, izvršni direktor Adriatic Metals Vareš te Amina Durmo Trlin, članica Uprave ProCredit Bank.

Ovi ljudi podijelit će međusobno, ali i s nama, svoja iskustva i primjere implementacije zelenih strategija i transformacija unutar svojih kompanija.

I 100 najvećih „misli zeleno“

Razgovaraće i javnosti predočiti zaključke koji su od suštinskog značaja za održiv razvoj, ne samo preduzeća koja zelene strategije impementiraju, već i planete na kojoj živimo, uključujući obnovljive izvore energije, zaštitu okoliša, finansiranje zelene tranzicije, cirkularnu ekonomiju i održivi razvoj.

Šta za Planetu znači jedno električno vozilo koje mijenja vozilo na benzin ili dizel, šta neprintanje dokumenata u poslovnoj korespondenciji, a šta tona pametnog betona?

Mogu li ovakvi događaji stvoriti plodno tlo za inovativne ideje i rješenja koja će unaprijediti put ka održivoj i zelenijoj budućnosti?

U Poslovnim novinama smatraju da mogu i da su ovakvi događaji prilika za umrežavanje vodećih privrednika iz BiH koji dijele iste vrijednosti i viziju održive budućnosti.

Green Revolution konferencija dio je projekta "100 najvećih u BiH i regionu", kojeg tradicionalno, već 36 godina, organiziraju Poslovne novine, u partnerstvu sa LRC BIS, Spoljnotrgovinskom komorom BiH, Ministarstvom vanjskih poslova BiH, Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, Ministarstvom privrede Zeničko-dobojskog kantona, EuroExpress brza pošta, Porscheom BH, BH Telecomom, privrednim komorama Federacije BiH i Republike Srpske i mnogim drugim.  

Projekt je to koji ističe izvanredne poslovne uspjehe više od 1.700 kompanija, rangiranih prema različitim kriterijima.

Ovo će biti idealna prilika da 450 regionalnih lidera biznisa, 21. septembra, razgovara na Green Revolution konferenciji, a navečer će proslaviti poslovne uspjehe na gala svečanosti dodjele priznanja „100 najvećih“. Sve će to biti odlična prilika da se obnove postojeći i stvore novi kontakti za nove poslovne uspjehe.

Više informacija o projektu „100 najvećih u BiH i regionu“ i Green Revolution konferenciji dostupno je na www.100najvecih.ba.

Green Revolution konferencija 100 najvećih u BiH i regionu

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

loading ...