Tradicionalna kuhinja: Sarajevska musaka
04.04.2023 u 11:13
- Gastro
- 0
Tradicionalno bosansko jelo koje se jede glavno jelo ili predjelo, poslužujemo neposredno iz peći i jedemo još vruće uz salatu i hljeb.
Sastojci:
- 1,2 kg crnih patlidžana
- 200 gr mljevenog goveđeg mesa
- 120 gr crvenog luka
- 400 ml kiselog mlijeka
- 120 ml ulja
- 1 paradajz
- mljevena paprika
- sol i biber
- malo mesnog temeljca (supe)
Priprema:
Patlidžane očistiti i isjeći na kolutove, posoliti i pustiti da odstoje. Kada otpuste gorčinu, saprati ih. Na ulju izdinstati začinjeno mljeveno meso i sitno nasjeckan luk. Posebno propržiti paradajz i patlidžane. Dodati malo crvene paprike. U dubokoj posudi redajte red patlidžana, red mesa. Zaliti supom od mesa i kuhati sat vremena, a zatim zapeći u rerni. Predlažemo da musaku servirate sa salatom i kiselim mlijekom.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.