Prvi međunarodni festival rakija Tuzla - Počela predaja uzoraka za ocjenjivanje
21.11.2017 u 12:31
- KulFest
- 0
Kantonalna privredna komora Tuzla i Boutique Destilery Nadarević, organizatori „Prvog međunarodnog festivala rakija Tuzla 2017“, ubrzano privode kraju tehničke pripreme za najveće ovogodišnje okupljanje ljubitelja „dobre kapljice“ ali i kvalitetne hrane.
Na festivalu, koji će biti održan 8.i 9. decembra, očekuje se dolazak oko 50 proizvođača iz cijelog regiona, a bit će predstavljena i bogata gastronomska ponuda najboljih domaćih proizvoda (sirevi i mesne delikatese).
Osim izložbenog dijela, "Prvi međunarodni festival rakija Tuzla 2017" imat će i svoj takmičarski dio gdje će stručni žiri ocijeniti uzorke, te im dodijeliti priznanja. Stručni žiri čine: Predrag Vukosavljević (predsjednik), profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Nerma Spaho sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ljubiša Stanković sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Pored takmičarskog dijela, prvi put i samostalni proizvođači rakija imaju priliku da ponude svoje rakije na uzorkovanje i dobiju stručni sud o svom proizvodu, koji će im pomoći u daljem razvoju.
Predaja uzoraka za ocjenjivanje počinje danas i traje do 30. novembra i to na pultu koji se nalazi u lobiju Hotela Tuzla. Svaki predati uzorak rakije na ocijenjivanje presipa se u identične boce i dobija svoj redni broj, tako da će žiri na ocijenjivanje dobiti samo identične boce sa uzorcima i brojevima, saopćili su organizatori.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.