logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/ajduci2.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/dsc-0204-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0034-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0745-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0769-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4822-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4828-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-8506-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-9021-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2017\/05\/musaka.JPG","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2017\/05\/preview\/musaka.JPG","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2017\/05\/musaka.JPG","caption":"","dimensions":{"width":870,"height":460}}]

Tradicionalna kuhinja: Sarajevska musaka

04.04.2023 u 11:13

  • Gastro
  • 0

Tradicionalno bosansko jelo koje se jede glavno jelo ili predjelo, poslužujemo neposredno iz peći i jedemo još vruće uz salatu i hljeb.

Sastojci:

  • 1,2 kg crnih patlidžana
  • 200 gr mljevenog goveđeg mesa
  • 120 gr crvenog luka
  • 400 ml kiselog mlijeka
  • 120 ml ulja
  • 1 paradajz
  • mljevena paprika
  • sol i biber
  • malo mesnog temeljca (supe)

 

Priprema:

Patlidžane očistiti i isjeći na kolutove, posoliti i pustiti da odstoje. Kada otpuste gorčinu, saprati ih. Na ulju izdinstati začinjeno mljeveno meso i sitno nasjeckan luk. Posebno propržiti paradajz i patlidžane. Dodati malo crvene paprike. U dubokoj posudi redajte red patlidžana, red mesa. Zaliti supom od mesa i kuhati sat vremena, a zatim zapeći u rerni. Predlažemo da musaku servirate sa salatom i kiselim mlijekom.

bosanska kuhinja sarajevska musaka

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

Vinska kultura u Hercegovini

17.05.2023 u 13:12

Hercegovina se može pohvaliti dugom tradicijom uzgoja vinove loze koji potiče još iz ilirskog doba

  • 0

Okusi tradicije

17.05.2023 u 12:10

Bosanskohercegovačku tradicionalnu kuhinju karakteriziraju balkanski specijaliteti, koji ujedinjuju okuse Istoka i Zapad...

  • 0
loading ...