Na ručku sa Rusmirom Hrvićem: Sve započnem sa Vispakovom Begovom čorbom
16.02.2017 u 12:03
- Gastro
- 0
Prvo poslovno iskustvo Rusmir Hrvić, stekao je još kao dječak u trgovini mješovitom robom svog strica Sulejmana. Danas je direktor Klasa i predsjednik uprave As grupacije koja sa svoje tri divizije- proizvodnja hrane, trgovačka i tekstilna- iz godine u godinu niže uspjehe i pozitivno posluje. Povećali su i broj zaposlenih, izvoz je prošle godine bio 40 miliona KM, od čega se pola odnosi na plasman vlastitih brandova, a pola na usluge koje rade za poznate svjetske brandove u oblasti konfekcije. Očekivani promet u 2016. godini - 300 miliona KM!
Cijeli intervju sa Hrvićem možete čitati na : www.startbih.info , a u našoj rubrici Gastronomija donosimo njegovu preporuku za današnji ručak - ali sa više kombinacija. Ostalo je do vas !
-
Predjelo započnem Vispakovom Begovom čorbom, a poslije toga često se nađu Bosanski lonac sa Tajnom i Sarajevski somun, ili Klasov burek, ili pitu od domaće razvijane jufke sa Zlatnim puderom, uz Vegy kisele krastavce ili turšiju. Za dezert se ne mogu odlučiti između Sprindove baklave, Laganini pudinga, Master štrudle, Kentove napolitanke ili Klasove Tahan halve i Bosanskog lokuma. Na kraju, sve to zalijem Oazom, nekada Swity domaćim sokom od višnje ili jabuke, pa onda uz Zlatnu džezvu i AS kocku šećer predahnem u razgovoru sa porodicom i prijateljima.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.