Pršut, vrhunska delicija s juga
04.04.2016 u 14:18
- Gastro
- 0
Naziv pršut ima jasno latinsko porijeklo, od pro, što znači "prije", i “exsuctus”, što znači "isušeno". To je nekuhani pršut ukusan, ali ne slan, sa snažnim notama drveta od dimljenja.
Period zrenja traje od minimalno šest mjeseci do godinu i pol, period koji je prema mnogima idealan.
Klimatski uslovi u Hercegovini su idealni za ovu vrhunsku deliciju, pa je hercegovački, uz dalmatinski i njeguški pršut istinski brend na prostoru bivše Jugoslavije.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.