Tradicionalni bosanski recepti: Pače
15.10.2020 u 11:08
- Gastro
- 0
Potrebni sastojci za dobro pače su teleće nogice (pače), teleća koljenica, biber u zrnu, peršun, sol, bijeli luk, limunov sok.
Način pripreme:
Teleće nogice i koljenicu dobro oprati i staviti u lonac zajedno sa peršunom, soli i biberom u zrnu. Dodati vode i kuhati dva do tri sata. Potom kosti izvaditi iz vode, ohladiti, pa odvojiti meso i koštanu srž. Odvojeno meso staviti u jednu zdjelu, dodati vodu u kojoj su se kosti kuhale, i staviti na vatru da proključa. Prije posluživanja dodati sitno izrezan bijeli luk, peršun i limunov sok. Poslužiti vruće.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.