logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc-0243_1.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/bh-putovanja.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/mesi-19.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/mevludin-mekic-priroda-lednica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/konji-meka-4-of-5.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/zelengora-font.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/aeroplanes-aircrafts-airplanes-47044.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/bh-putovanja-55.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/12\/cincar-2018-001-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2019\/03\/najveca-porcija.jpg","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2019\/03\/preview\/najveca-porcija.jpg","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2019\/03\/source\/najveca-porcija.jpg","caption":""}]

U Travniku napravljena najveća porcija ćevapa

22.03.2019 u 08:47

  • 345
  • Gastro
  • 0

U povodu Dana općine u Travniku je pripremljena najveća porcija ćevapa u BiH, nakon čega se na okruglom stolu razgovaralo o brendiranju tog jela.

Najveća porcija sastojala se od 2.160 ćevapa, a čuveni travnički ćevap imalo je priliku besplatno kušati više od 300 građana.

- Naši ćevapi su na svjetskim top listama, a drugi nam ih prisvajaju. Stoga smo odlučili ove aktivnosti upriličiti baš na prvi dan proljeća, na dan kada se i priroda budi, te je upravo vrijeme da se i mi probudimo i konačno zaštitimo ono što je naše - kazala je Aldijana Dizdar, marketing menadžerica ćevabdžinice "Hari", organizatora današnje manifestacije.

Na okruglom stolu posvećenom brendiranju, na kojem su sudjelovali stručnjaci iz oblasti kulinarstva i turizma, ukazano je na važnost zaštite bh. nacionalnog gastronomskog blaga, a iz Udruge kuhara BiH najavljene su i intenzivnije aktivnosti tijekom ove godine.

- Oformili smo jedan tim i prikupili dosta informacija, s obzirom na to da je kod nas komplicirana procedura brendiranja hrane i budući da te naše autentične proizvode moramo brendirati po geografskim područjima. Imamo u planu brendirati travnički, sarajevski, banjalučki ćevap i, moram reći, žalosno je da to do sada nije urađeno i da se time bave udruge i privatni subjekti, a da nema konkretnije podrške. Međutim, i tome se nadamo - kazao je predsjednik Udruge kuhara BiH Nermin Hodžić.

travnicki cevap

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

loading ...