logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/ajduci2.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/dsc-0204-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0034-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0745-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0769-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4822-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4828-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-8506-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-9021-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2022\/11\/dino-merlin-rixos.PNG","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2022\/11\/preview\/dino-merlin-rixos.PNG","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2022\/11\/source\/dino-merlin-rixos.PNG","caption":"","dimensions":{"width":1066,"height":554}}]

Novogodišnja čarolija u dubrovačkom Rixosu uz muzičkog čarobnjaka Dinu Merlina, a 25. novembra ....

18.11.2022 u 11:15

  • Novosti
  • 0

Regionalna ekipa turističkih novinara, influensera  i predstavnika turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije, njih 53-je , nedavno je  boravila u Dubrovniku u organizaciji domaćina Rixos Premium hotela i suorganizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Sve je zapravo okupio Vlado Šestan, poznati svjetski putnik, turistički novinar, influenser i vlasnik poznatog portala Savjetnik za putovanja, i facebook grupe koja okuplja 130,5 tisuća članova

 

Dio ekipe s Ayhanom Basciem, generalnim menadžerom hotela

 

Dubrovnik je prelijep i mimo ljetne sezone, tvrde naši domaćini. Uvjerili su se u to njihovi gosti, među kojima je i naša ekipa. Priredili su nam izvanredno druženje i sadržaj: šetnju i obilazak ovog dragulja Jadrana, Starog Grada i zidina, izvedbe popularnog folklornog ansambla Linđo, ručak u Gradskoj kavani  Arsenal u kojoj se nakada davno nalazilo brodogradilište po kojem je i dobio ovaj naziv.,.. I ove godine iz Turističke zajednice kažu da su spremili niz zanimljivih događaja kako bi svojim posjetiocima ugrijali srca, dušu i tijelo i tokom zime i u proljeće- to svakako traži posebnog prostora pa ćemo detaljnije uskoro u našem narednom tekstu.

 

Bogat sadržaj za tijelo i dušu

Nakon duge šetnje Starim Gradom, prelijepog pogleda sa zidina na krovove dubrovačkih kuća, ulice i stepeništa, trgove staroga grada  pa sve do gradske luke i velikog plavetnila s otocima Lokrumom i Elafitima,  ekipa se vraća  u hotel Rixos Premium gdje ih čekaju blagodeti njegovog wellness centra za umorne noge ali nahranjenu dušu.

Direktorica prodaje u Rixos Premium hotelu, Sandra Urilć ističe:

- Jako smo ponosi na naš wellnes, pored turskog hamama, imamo i slanu sobu koja je bitna za pluća, za bronhije, imamo ledenu sobu i razne druge opcije, kao i bazene. Imamo i ekskluzivno dogovor sa trećom najstarijom apotekom u Europi, to je ljekarna „Male braće“, imamo pravo na recepturu staru 700 godina a koja se koristi za pripremu masažnih ulja. Možete rezervisati masažu ovim masažnim uljima što je nama na ponos jer time povezujemo grad i povijest i tradiciju  Dubrovnika, to je stvarno nešto što se novcima ne može platiti- kaže Urlić. 

 

 

Hotel je zapravi bivši hotel Libertas, jedan od najpoznatijih u regiji i šire. Rixos je turski brend, baziran je na 5 zvjezdica a  za vrijeme pandemije urađena je obnova, i kako kaže Urlić,  uzdignut je na viši, luksuzni i novi nivo, ima dušu; uvedene su razne pogodnosti, od samog dočeka gosta pa dalje. „ Odnos  prema gostu je na prijateljskoj bazi, atmosfera je pozitivna“, veli nam Urlić.

 

 Sandra Urilć

 

Noći za pamćenje

Hotel Rixos Premium Dubrovnik ima tri restorana, koji gostima nude jedinstveni doživljaj. Crpeći nadahnuće iz ove regije, svaki restoran nudi bogatstvo okusa lokalnih sastojaka. Njihovi kuhari beru svježe bilje i začine iz hotelskog vrta sa začinskim biljem. Tu je otvoreni švedski stol s raznolikim izborom jela, izuzetan izbor vrhunskog odležanog mesa iz Hrvatske, a užitak u okusima i mirisima pojačava ugodna muzička izvedba pijanistice. Ali, to nije sve:

 - Imamo i jedinstveni Teppanyaki show cooking. Ovdje se  ne uživa samo u tradicionalnom japanskim specijalitetima, već i u atraktivnom programu kulinarskih majstora. Zapravo, ovdje gostu nikad nije dosadno, uvijek ima neki zanimljiv sadržaj a svaki vikend svira i muzika uživo- tvrdi ponosno Sandra.

Gosti su ranijih godina u hotel Libertas dolazili na maturalne zabave, u Casino, a hotel je bio top mjesto za dočeke novih godina godinama unazad. Rixos Premium hotel nastavlja tradiciju- njihovu novogodišnju čaroliju i doček nove godine priređuje muzički čarobnjak i regionalna zvijezda Dino Merlin.

RIXOS PREMIUM DUBROVNIK VAS POZIVA NA SPEKTAKULARAN DOČEK NOVE GODINE!

Osim toga, Rixos Premium Dubrovnik organizira bogati glazbeno-zabavni program tokom cijele zime.

Za građane i građanke Bosne i Hercegovine koji ne znaju ili još nisu isplanirali gdje provesti predstojeći državni praznik, ovo je izvanredna prilika da rezervišu svoje mjesto- u Rixosu priređuju održavanje koncerata Mostarca Željka Samardžića i Noć sevdalinke, koji se održavaju 25. i 26. novembra.

Božićni koncert održava se 23. decembra, nakon čega slijedi doček Nove godine i, kako smo već napisali, koncert Dine Merlina. Za Valentinovo 2023., spektakl: Concert by Dubrovnik Symphony Orchestra.

Zasigurno, Biće to noć/i za pamćenje!

Baš kao što će regionalnoj ekipi koja je ovdje boravila ostati u sjećanju predivan ambijent, ugodna atmosfera, srdačnost osoblja, raskošni meniji , masaže, bazen s toplom morskom vodom, zabava i druženje do u kasne sate,.. 

A Sandra za kraj poručuje: „Uživajte u vrhunskim glazbenim izvedbama uz mnogobrojne Rixos pogodnosti!“

 

 

DUBROVNIK RIXOS DINO MERLIN

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

Stanje na cestama 18. 11. 2022.

18.11.2022 u 07:26

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a upozoravamo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Slabije magle ima na dionicam...

  • 0
loading ...