logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/ajduci2.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/dsc-0204-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0034-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0745-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0769-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4822-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4828-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-8506-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-9021-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2019\/03\/fna-96608.jpg","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2019\/03\/preview\/fna-96608.jpg","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2019\/03\/fna-96608.jpg","caption":"","dimensions":{"width":870,"height":460}}]

Radionica za kuhare o implementaciji i vođenju HACCP sistema

11.03.2019 u 13:09

  • Novosti
  • 0

Centar za neformalnu edukaciju CESPU koji djeluje u sklupu Udruženja kuhara u BiH organizirao je danas u Sarajevu radionicu o temi  "Implementacija i vođenje HACCP sistema" za članove Udruženja kuhara i one koji to žele postati.

- Cilj ove radionice je da se učesnici osposobe da samostalno implementiraju HACCP sistem i da ga održavaju u svojim hotelima i restoranima - kazao je Feni stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane Hamid Kujraković.

Naglasio je da će učesnicima radionice biti predstavljeni svi elementi vođenja dokumentacije, od izrade HACCP planova pa do odnosa sa dobavljačima, tehnološki procesi unutar restorana, uzimanja uzoraka, edukacije kadrova, kao i promocija zdravstveno ispravne hrane koju restoran nudi.

- HACCP sistem je sistem sigurnosti hrane koji nadzire proizvodnju hrane od polja do stola. Nadzire se šta se sije, čime se tretira, kako se hrana termički obrađuje, kako se distribuira, kompletan nadzor procesa pripreme proizvodnje hrane, koja mora biti zdravstveno ispravna - kazao je Kujraković.

Na završetku radionice učesnici će imati provjeru znanja i svi koji budu uspješno uradili zadatke dobit će certifikat od CESPU o stečenim znanjima o primjeni HACCP sistema.

HACCP sistem

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

loading ...