logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/ajduci2.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/dsc-0204-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0034-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0745-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0769-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4822-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4828-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-8506-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-9021-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2021\/12\/kofer-pakovanje-selidbe.jpg","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2021\/12\/preview\/kofer-pakovanje-selidbe.jpg","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2021\/12\/source\/kofer-pakovanje-selidbe.jpg","caption":"","dimensions":{"width":1000,"height":679}}]

Kako spakovati stvari za selidbu bez kutija

06.12.2021 u 11:00

  • Praktični savjeti
  • 0

Pred vama je selidba i ne znate odakle da počnete pakovanje? Šta ako vam kažemo da je selidba bez velikih i glomaznih kutija ipak moguća?

 Pakovanje stvari bez kutija i drugih vrsta ambalaže je mnogo jednostavnije, jer na taj način vaše stvari zauzimaju manje prostora prilikom transporta. Garderoba i mekše nelomljive stvari mnogo je lakše spakovati u torbe i tako ih transportovati na željenu adresu. Evo nekoliko korisnih savjeta da  selidba teče bez problema.

Selidbe sa koferima

Koferi su odličan način da spakujete svoju odjeću. Pogodni su i za transport knjiga, posebno ako imate male točkove na dnu. Koferi su takođe veoma praktični za pakovanje manjih kućanskih aparata. Fen, pegla za kosu, sjeckalica ili blender – svaki od ovih uređaja možete spakovati u kofer i tako ih zaštititi od lomljenja i oštećenja tokom transporta.

Iskoristite rančeve i putne torbe

Rančevi i rančevi i torbe su savršeni za pakovanje malih dragocjenosti koje ne želite da se izgube ili oštete, pogotovo kada su u pitanju selidbe u istom gradu. Primjera radi, ako se selite na drugi kraj Sarajeva ili možda prelazite iz jednog beogradskog kvarta u drugi – ranac može biti sjajno rješenje za neke sitnije stvari.

Kako biste zaštitili svoje dragocjenosti, upotrijebite papir da ih obložite. To se odnosi i na nakit, kao i na lična dokumenta, koja uvek treba da budu pri ruci. Također, pobrinite se da važni dokumenti kao što su ugovori, priznanice ili popisne liste uvijek budu blizu vas.

Koristite vrećice za kupovinu

Torbe za kupovinu su napravljene od sintetičkih materijala i mogu vrlo dobro zamijeniti standardne kartonske kutije. Ako ih imate u kući, obavezno ih iskoristite. Jeftine su, dostupne su svuda i mogu biti veoma korisne za pakovanje. Lako se mogu spakovati u prtljažnik vašeg automobila ili transportnog kombija.

Obavezno prekrijte lomljive predmete mekim papirom ili folijom za pucanje prije pakiranja u vreće kako biste spriječili oštećenje. Takođe, ne zaboravite pažljivo zatvoriti svaku torbu i staviti je u vozilo.

Kese za smeće i vakum kese

Obuća, odjeća, posteljina i zavjese – sve možete spakovati u velike vreće za smeće. Idealne su za brzo pakovanje vašeg ormara. Zapravo, možete direktno iz ormara zajedno sa vješalicama spakovati sva odjela, haljine i bluze, što će u velikoj mjeri kasnije olakšati raspakivanje u novom stanu bilo da je mjesto vaše selidbe Beograd, Sarajevo, Zagreb ili susjedna ulica.

Ipak, imajte na umu da se stvari u vrećama mogu lako oštetiti, stoga nemojte u njih pakirati lomljive i vrijedne predmete.

 Vakuum kese mogu smanjiti veličinu posteljine, jastuka, jorgana, peškira, jakni i drugih predmeta koji zauzimaju mnogo prostora. Lijepo sređene, u ove torbe možete prenijeti gotovo sve glomazne a mekane stvari iz svog starog doma u novi dom.

Plastične korpe idealne za premještanje stvari

Plastične korpe su idealno rješenje za pakovanje svih vrsta posuđa. Od malih električnih uređaja do lomljivih i osjetljivih predmeta, skoro sve možete prenijeti u ovim korpama. Kompanija za selidbe koju ste angažovali uvek će vam savjetovati da sve artikle zaštitite folijom ili papirom prije pakovanja.

Jednom iskorišćene, korpe možete ponovo koristiti, tako da su uvijek dobra investicija. Nadamo se da su vam ovi mali korisni savjeti pomogli da lakše organizirate svoje preseljenje.

 

(Foto: Pexels.com)

selidba pakovanje

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

Vozači, spremite se: Dolazi zima

08.11.2023 u 12:30

Iako je zima još uvijek poprilično daleko, nije zgoreg pripremiti svog limenog ljubimca za hladnije dane na vrijeme, piš...

  • 0
loading ...