logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/ajduci2.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/dsc-0204-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0034-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0745-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0769-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4822-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4828-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-8506-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-9021-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/01\/ruze-poklon-latice-masna.jpg","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/01\/preview\/ruze-poklon-latice-masna.jpg","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/01\/source\/ruze-poklon-latice-masna.jpg","caption":"","dimensions":{"width":1170,"height":780}}]

Poklon za Dan zaljubljenih - kako ga najlakše osmisliti?

28.01.2023 u 12:29

  • Praktični savjeti
  • 0

Kako se bliži Dan zaljubljenih, vjerovatno osjećate dozu lijepog uzbuđenja zbog male proslave ljubavi koju tog dana možete imati sa svojom voljenom osobom.

Iako se osjećate srećno i euforično pred ovaj lijep praznik, kroz uzbuđenje se suptilno provlači i jedno manje lijepo osjećanje nervoze zbog poklona koji treba osmisliti, a onda i kupiti. Ne treba da brinete previše, jer vam u nastavku teksta donosimo par savjeta uz koje ćete lakše doći do ideje - što je makar pola posla do spremnog poklona.

 

Pravilo 4 poklona - odgovorite na bitna pitanja

U drugoj fazi ovog plana, probajte da odgovorite na neko od sljedećih pitanja:

  1. Šta joj/mu je potrebno?
  2. Šta vaša voljena osoba želi?
  3. Šta voli da nosi?
  4. Šta voli da radi?

 

1. Šta joj/mu je potrebno?

Uglavnom znamo šta naša draga osoba trenutno ima, a šta joj  je potrebno. Samim tim, pokušajte da osmislite nešto praktično što znate da bi vašoj osobi olakšalo život i svakodnevno funkcionisanje. Razmislite o nekoj osobini ili navici koja je za nju ili njega karakteristična.

Primjera radi: ukoliko voli da uživa dok ispija jutarnju kafu u pidžami - kućni ogrtač će biti sjajan izbor. To može biti lijep poklon za oba pola, ali će muški bademantili sigurno izazvati veće iznenađenje kod vaše jače polovine.

Postoje i evergreen pokloni, koji su nam nekako uvijek potrebni. U tu vrstu spadaju kvalitetan donji veš, čarape i dobra kozmetika. Za Dan zaljubljenih imate mogućnost da kupite neke od ovih poklona sa ljubavnim motivima, ali i da uzmete veš ili čarape za vas i vašu dragu osobu sa istim dezenom.

2. Šta vaša voljena osoba želi?

Ovo može biti teško pitanje. Ipak, probajte da se prisjetite svega što ste u poslednjem periodu od nje ili njega kroz razgovor čuli ili čak istražite da li je sa nekim drugim bilo priče o željenom poklonu.

Klasični romantični pokloni za Dan zaljubljenih su oni koji uvijek mogu oduševiti žene, ali i muškarce. Među njima su: čestitke, cvijeće, kutije sa ljubavnim porukama, gurmanski pokloni (omiljena hrana vašeg partnera ili partnerke), uspomene (interne šale ili fotografije), parfem, organizacija romantičnog iznenađenja i slično.

Ipak, ako ne želite da vaš poklon bude nešto od iznad navedenog, nastavite da pratite naša uputstva i odgovorite na sljedeće pitanje.

3. Šta voli da nosi?

Kada je u pitanju ono što vaša draga osoba voli da nosi spektar mogućnosti je širok. Svi znamo kako se naši dragi ljudi oblače, ali simpatičan poklon mogu biti i lijep nakit, torba, šal, kapa i rukavice. Pokušajte da se sjetite koji su omiljeni dodaci ili odijevni predmeti osobi kojoj poklon osmišljavate i sigurno će vam sinuti neka ideja!

4. Šta voli da radi?

Na kraju, pokušajte da stavite na papir neku od aktivnosti kojima vaša draga osoba voli da se bavi u slobodno vrijeme. Od čestih aktivnosti to mogu biti neki od sportova, čitanje ili bavljenje muzikom. Međutim, uzmite u obzir i kuvanje, pletenje, ispijanje čaja i slično. Mogućnosti su velike, a na vama je da se prisjetite one koja je specifična za vaše drage ljude.

Možete kupiti svojoj dragoj ili dragom poklon vezan za ove aktivnosti ili organizovati vaše zajedničko bavljenje njima. Najromantičnije je svakako organizovati večeru u restoranu ili je napraviti samostalno kod kuće.

Ne zaboravite i na aktivnosti kojima vaša osoba želi više da se bavi. Jedna od čestih aktivnosti tog tipa je putovanje. Možete organizovati put u neki evropski grad kao što je Beč, ali ne zaboravite i na lokacije u okviru naše zemlje koje mogu da budu veoma interesantne i turistički atraktivne. Uz to, divni pokloni mogu biti vaučeri za masažu, kupovinu u omiljenoj prodavnici voljene osobe ili popodne u spa centru.

 

Stavite sve na papir i posavjetujte se

Odredite koliko novca ste spremni da izdvojite na poklon, a počnite sa kupovinom malo ranije. To će vam značajno smanjiti iznenadni troškak i ishitrenu kupovinu u posljednjem trenutku.

Probajte da napišete nekoliko ideja za poklon koje vam prvo padnu na pamet pri pomisli na vašu dragu osobu. Ukoliko vam ideja za poklon predstavlja pravu enigmu, posavjetujte se sa prijateljima ili porodicom. Neko od njih će sigurno imati zanimljivu ideju na umu.

 

Dodatni savjeti za osmišljavanje poklona

Nakon napravljenog spiska i razmišljanja o odgovorima na ova četiri pitanja trebalo bi da imate dosta jasniju sliku o poklonu kakav bi se svidio vašem partneru ili partnerki.

Ako još uvijek imate nedoumice, ispratite naše dodatne savjete za osmišljavanje poklona.

Kada birate poklon, razmišljajte o tome da bude kvalitetan. Pokloni koji duže traju imaju i veću vrijednost, a ne moraju nužno biti veće cijene. Bitno je samo da ste izabrali nešto što neće ubrzo nakon poklanjanja uspjeti da se polomi ili iskida. Ne zaboravite da danas imate mogućnost kupovine poklona preko interneta što vam daje mnogo veće mogućnosti i širi izbor.

Ako nemate preveliki budžet, osmislite nešto što možete napraviti ručno. Svaka osoba koja vas voli, obradovaće se kada vidi da ste osim novca u njen poklon uložili svoj trud. Na kraju, uvijek se sjetite da je svaki dan prilika da vašoj voljenoj osobi posvetite pažnju i vrijeme.

Nemojte stvarati preveliki pritisak oko poklona nego imajte na umu da je suština Dana zaljubljenih ipak u osjećaju ljubavi i topline koje sa najdražom osobom uvijek treba da slavite.

DAN ZALJUBLJENIH POKLON

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

Vozači, spremite se: Dolazi zima

08.11.2023 u 12:30

Iako je zima još uvijek poprilično daleko, nije zgoreg pripremiti svog limenog ljubimca za hladnije dane na vrijeme, piš...

  • 0
loading ...