logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/ajduci2.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/dsc-0204-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0034-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0745-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0769-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4822-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4828-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-8506-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-9021-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/02\/zurka-nocni-klub.jpg","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/02\/preview\/zurka-nocni-klub.jpg","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/02\/source\/zurka-nocni-klub.jpg","caption":"","dimensions":{"width":1280,"height":800}},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/02\/restoran.jpg","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/02\/preview\/restoran.jpg","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/02\/source\/restoran.jpg","caption":"","dimensions":{"width":1280,"height":800}},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/02\/cevapi.jpeg","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/02\/preview\/cevapi.jpeg","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2023\/02\/cevapi.jpeg","caption":"","dimensions":{"width":870,"height":460}}]

Prijestonice noćnog života na Balkanu

24.02.2023 u 07:39

  • Praktični savjeti
  • 0

Balkanski region je središte živahnog i raznolikog noćnog života, gdje ljubitelji zabave mogu pronaći sve, od tradicionalnih restorana i kafana do modernih klubova i splavova. Bez obzira da li tražite intimniju atmosferu, pulsirajuće plesne ritmove ili jedinstvena kulturna iskustva, balkanski gradovi će vas sigurno ispuniti. Evo nekih od najboljih gradova u regionu Balkana za noćni život.

 

Sarajevo, Bosna i Hercegovina - gastronomsko - historijsko putovanje

Sarajevo, živa i kulturno bogata prijestonica Bosne i Hercegovine, je grad koji nikad ne spava.

Bilo da tražite živu muziku, kulturna dešavanja ili jednostavno dobro piće, u Sarajevu ima ponešto za svakoga. Od tradicionalnih kafana do šik barova i trendi klubova, grad je središte noćnog života.

Jedno od najpopularnijih mjesta za noćni život u Sarajevu je Baščaršija, istorijska gradska pijaca iz otomanskog doba, koja je sada dom brojnih barova i kafića. Za modernije iskustvo, idite u jedan od brojnih gradskih klubova, kao što su Silver & Smoke Club ili Trezor, od kojih oba nude raznovrsnu muziku.

Za gurmane, Sarajevo je kulinarska zemlja čuda, koja nudi širok izbor tradicionalnih bosanskih jela, uključujući ćevape, burek i poznatu bosansku kafu.

 

Beograd, Srbija - na ušću dvije rijeke krije se najbolji provod

Beograd se smatra jednom od najboljih destinacija za noćni život na Balkanu, i nije teško shvatiti zašto.

Grad je poznat po svojoj divljoj i neukroćenoj energiji, što ga čini magnetom za žurke iz cijelog svijeta. Od Skadarlije, u kojoj se nalaze najčuvenije kafane u Beogradu do Savske promenade i Beton hale, Beograd nudi širok spektar mjesta za svačiji ukus i budžet.

Jedna od najpopularnijih mjesta za noćni život u Beogradu svakako su splavovi, ili plutajući klubovi, koji se nižu na obalama rijeka Save i Dunava. Ovi klubovi na otvorenom nude jedinstveno i nezaboravno iskustvo, sa zadivljujućim pogledom na grad i jakim basovima najboljih di-džejeva u Srbiji.

Za intimnije iskustvo, uputite se u brojne barove i kafane u centru grada, gdje možete uživati u tradicionalnoj srpskoj kuhinji, uključujući čuvene ćevape i rakiju domaće proizvodnje.

 

Zagreb, Hrvatska - savršen miks urbanog i tradicionalnog

Zagreb, šarmantna i kosmopolitska prijestonica Hrvatske, grad je koji istinski oživljava noću. Sa živopisnom i raznolikom scenom noćnog života, Zagreb je popularna destinacija za ljubitelje zabave, gurmane i one koji traže kulturu.

Od modernih barova i kafića u centru grada do pulsirajućih klubova u Tkalčićevoj ulici, u Zagrebu ima za svakoga ponešto.

Za jedinstveno kulturno iskustvo, uputite se u jedan od brojnih gradskih džez klubova, kao što je džez klub „Izlog“, koji skoro svake večeri u nedelji ima živu muziku. Za gurmane, Zagreb nudi širok izbor jela, od tradicionalne hrvatske kuhinje, poput čuvene pašticade, do internacionalnih jela.

A za one koji traže noćni izlazak u gradu, gradska klupska scena će sigurno biti dobra, sa prostorima kao što su Aquarius ili Culture Club Revelin koji nude raznoliku paletu muzike, od tehna i hausa do hip-hopa i R&B-a. .

 

Tirana, Albanija - prijestonica koja se ubrzano razvija i ima svašta da ponudi

Tirana, živa i brzo rastuća prijestonica Albanije, je postala jedna od najboljih destinacija za noćni život na Balkanu.

Grad je dom uspješne klupske scene, sa nizom mjesta za svaki ukus i budžet, od intimnih barova i kafića do većih plesnih klubova.

Jedno od najpopularnijih mjesta za noćni život u Tirani je kvart Bloku, koji je poslednjih godina postao centar aktivnosti, sa nizom modernih barova, klubova i restorana. Tirana je takođe dom brojnih mjesta za muziku uživo, kao što je Hemingway Bar Tirana, koji nudi raznovrsnu muziku, od džeza i bluza do rokenrola.

Za ljubitelje gastronomije, Tirana nudi niz opcija za ručavanje, od tradicionalnih albanskih jela, kao što je čuveni tave kosi. A za one koji žele da iskuse bogato kulturno nasleđe grada, Tirana je dom brojnih muzeja i kulturnih institucija, uključujući Nacionalni muzej Albanije i Nacionalnu galeriju Albanije.

 

Sofija, Bugarska - za gurmane i noćne ptice

Sofija je grad sa bogatim i raznovrsnim kulturnim nasljeđem, i bujnom scenom noćnog života.

Jedna od najpopularnijih destinacija za noćni život u gradu je Bulevar Vitoša, užurbana ulica koja je dom brojnih barova, klubova i restorana. Ulica je posebno živahna vikendom, kada lokalno stanovništvo i turisti hrle da uživaju u noćnom životu grada.

Još jedno popularno mjesto za noćni život u Sofiji je oblast oko Nacionalne palate kulture, koja je dom brojnih klubova i barova, kao i mjesta sa živom muzikom i pozorišta. Ova oblast je centar kulturnih aktivnosti, sa nizom događaja koji se održavaju tokom cijele godine, od koncerata i festivala do pozorišnih predstava i izložbi.

Za gurmane, Sofija nudi niz opcija za ručavanje, od tradicionalnih bugarskih jela, kao što su banica i kavarma, do internacionalnih ukusa. Grad je takođe dom napredne kulture kafea, sa nizom kafića i kafića u kojima se poslužuju ukusna peciva i kafa, i pruža odlično mjesto za opuštanje i posmatranje ljudi.

Kao što vidite, region Balkana je središte živahnih i raznolikih scena noćnog života. Nudi za svakog ponešto i bez obzira da li ste ljubitelj zabave, gurmani ili tražite kulturu, gradovi Beograd, Sarajevo, Zagreb i Tirana će sigurno pružiti nezaboravno iskustvo.

NOCNI ZIVOT BALKAN

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

Vozači, spremite se: Dolazi zima

08.11.2023 u 12:30

Iako je zima još uvijek poprilično daleko, nije zgoreg pripremiti svog limenog ljubimca za hladnije dane na vrijeme, piš...

  • 0
loading ...