Prosciutto, a premium delicacy from the south
04.04.2016 at 13:54
- Gastronomy
- 0
The name Prosciutto has a clear Latin origin, from the pro, meaning "before", and "exsuctus", meaning "dried". It is unroasted smoked ham, but not salty, with strong notes of smoky wood.
The drying period lasts from a minimum of six months to a year and a half, a period that is said to be ideal for many people.
Climatic conditions in Herzegovina are ideal for this delicious meat, so the Herzegovinian, Dalmatian and Njeguški prosciutto is a true brand on the territory of the former Yugoslavia.
Comments: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
You have to sign in to leave comment.