logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/ajduci2.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/dsc-0204-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0034-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0745-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0769-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4822-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4828-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-8506-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-9021-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2024\/03\/l-95925d7c09d0017e3b145b8996920d15.jpg","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2024\/03\/preview\/l-95925d7c09d0017e3b145b8996920d15.jpg","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2024\/03\/source\/l-95925d7c09d0017e3b145b8996920d15.jpg","caption":"","dimensions":{"width":1024,"height":683}}]

Priznanje za kupreški sir na Balkan Cheese Festivalu

04.03.2024 u 14:23

  • Gastro
  • 0

Na dvodnevnoj izložbi autohtonih sireva Balkana - "Balkan Cheese Festival" koja je završena u nedjelju u Beogradu, priznanje za najbolji sir u posebnoj kategoriji sireva dobio je polutvrdi sir sa začinom, mljekarske farme "Kupres Milch".

Priznanja u kategoriji "bijeli sir u salamuri" dobio je vlaški bijeli sir, preduzetničke radnje za proizvodnju mliječnih proizvoda Zapis Homolja, dok je u kategoriji "polutvrdi i tvrdi sir sa zrenjem" priznanje odnio polutvrdi sir Poljoprivrenog gazdinstva Jovan Tadić (Farma Manir).

Na natjecanju za priznanje "najbolji sir festivala" sudjelovalo je 30 izlagača, a povjerenstvo je ispitalo i ocijenilo ukupno 50 proizvoda, odnosno 10 u kategoriji bjelih sireva u salamuri, 14 u kategoriji polutvrdih/tvrdih sireva sa zrenjem i 26 proizvoda u posebnoj kategoriji sireva.

KUPRES MILCH BALKAN CHEESE FESTIVAL

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

loading ...