logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/ajduci2.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/dsc-0204-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0034-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0745-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0769-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4822-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4828-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4838-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-8506-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-9021-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2016\/08\/begova-corba-05.jpg","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2016\/08\/preview\/begova-corba-05.jpg","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2016\/08\/source\/begova-corba-05.jpg","caption":""}]

Tradicionalni bosanski recepti: Begova čorba

14.04.2016 u 11:13

  • 2230
  • Gastro
  • 0

Begova čorba je gusta juha od gomoljastog povrća u kojoj se kuha pileče meso, a kojoj bamija, okra daje specifični okus.

 

Način pripreme

Oprano teleće meso zalije se hladnom vodom i postavi na šporet. Doda se so, očišćeno povrće i polako se kuha. Kad je meso kuhano skine se sa vatre. Odvoji se od kosti, a supa se procijedi. Meso i povrće nareže se na sitnije kocke.

Posebno se skuha riža koja se ocjeđena doda supi. Bamija se namoči u vreloj vodi i kada nabubri doda se čorbi. Čorbu se potom kuha još nekoliko minuta kada se malo zakiseli s limunovim sokom i dosolimo po potrebi. Poslije nekoliko minuta čorba se skida sa šporeta da prestane vriti.

Zgusne se sa pavlakom i žumancima. Kada se čorba zgusne ne smije više vriti. U čorbu se može umijesto teletine staviti jagnjetina, piletina ili kozije meso.

begova

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

loading ...