logo

[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/ajduci2.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/dsc05137.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/dsc-0204-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0034-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0745-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/cvrsnica.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/05\/100-5276.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-0769-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4822-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-0213.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-4828-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/06\/emotions-3459666-960-720.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-8506-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2019\/09\/img-9021-min.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/nac-p-dur.jpg"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/02\/img-5257.JPG"},{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/headers\/2018\/03\/vrhovi.jpg"}]
[{"img":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2022\/10\/ryanair-by-novakrider-pixabay.jpg","thumb":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2022\/10\/preview\/ryanair-by-novakrider-pixabay.jpg","full":"https:\/\/media.bhputovanja.ba\/articles\/2022\/10\/source\/ryanair-by-novakrider-pixabay.jpg","caption":"","dimensions":{"width":1200,"height":778}}]

Vodič o akcijama Ryanaira: Jeftine avionske karte i česte akcije su veliki plus

21.10.2022 u 12:13

  • Putovanja
  • 0

Naša javnost već odavno upoznata sa kompanijom Ryanair, koja je najveća i najjeftinija avionska kompanija u Europi. 

Već duži niz godina pruža usluge najjeftinijih ponuda za putovanje avionom. Jedno od najjeftinijih gradoca za lowcost (niskotarifna) putovanja postao je Zagreb. Iz samog Zagreba, u ovom trenutku, leti se za 27 destinacija, a do kraja iduće godine, postoji intencija da će taj broj porasti. 

Ono što je manje poznato javnosti, jeste da Ryanair ima određene akcije, a još je manje poznada kada su one, koliko su kvalitetne akcije i kada je najbolje kupiti avionsku kartu ove kompanije.

Sam Ryanair ima različit broj akcija u godini. 

Koliko često Ryanair ima akciju?

- Uvijek ima različit broj akcija iz godine u godinu

- Akcije su barem po 1x za svako godišnje doba

- Dodatne akcije su one za  praznike ili Crni Petak

- Zaključak je da Ryanair ima između 6 i 10 akcija godišnje

Kada će biti akcija za jesen i zimu 2022?

  • Nova akcija dolazi krajem 8 mjeseca, za letove između 10 mjeseca 2022 i 2mjeseca 2023. godine, a za vjerovati je da se isto radi i svake godine. 

Kako pronaći jeftin smještaj?

Hotelscombined nudi najveći izbor smještaja online, koji su 100% sigurni.

Da li Ryanair ima lastminute akcije?

Ryanair ima ovakve akcije. Kompanija uvijek rasprodaje zadnje preostale letove vrlo jeftino, ali to ne vrijedi za tražene datume tipa Nova godina, Božić, itd... Ipak, kompanija Ryanair neće uvijek ponuditi nižu cijenu za svaki let. 

Koliko dugo traju te akcije Ryanaira?

Ova kompanija ima razne akcije, ponekad su to vikend akcije po 72h, nekada 24h, a nekada akcije traju i cijelu sedmicu.

Prijatelj je kupio let Ryanaira prošle sedmice za 7 eura, sada je let 21 euro

To je naravno moguće, jer, ponekad Ryanair prodaje prve karte znatno niže, a onda preostalim kartama promijeni cijenu. Gotovo pa da je sigurno, da će uvijek određeni kontigent karata biti prodan po sniženoj cijeni, ali je teško znati u kojem trenutku.

Ono što kompanija radi jeste praćenje prodanih karata i u skladu s tim ciframa će promijeniti cijenu.

Ukoliko let nije rasprodan, cijenu će spustiti kako bi privuklu putnike. 

Trenutno su karte Ryanaira za ljeto visoke, hoće li biti manje kasnije?

Postoji velika vjerovatnoća da će biti niže. Ono što bi budući putnici trebali znati jeste to da su ljetni termini, po nekom nepisanom pravilu, gotovo uvijek skuplji od zimskih.

Akcije Ryanaira za cijelo proljeće i početak ljeta kreću od kraja januara i u februaru, dok za ostatak ljeta i početak jeseni kreć od aprila, pa na to treba obratiti pažnju, a isto će vjerovatno biti i  za 2023. godinu. 

Skoro uviejk možete računati da će Ryanair imati neku akciju tri mjeseca prije sezone, a ponekad i dvije akcije.

Prva akcija, primjerice, može biti u februaru, a zatim ako nisu prodali dosta karata, znaju ponoviti akciju i u mjesecu martu. 

Gdje vidjeti i pronaći akciju?

- Klikni na OVAJ LINK

- Sad biraj grad (Banja Luka, Vienna, Zadar, Zagreb)

- Taj grad upiši pod oznaku FROM

- Ostavi oznaku Anywhere kao izbor odredišta

- Klikni LET’S GOZapamtite da cijena koju dobiješ danas može biti manja sutra, provjerite često!

Kada ovo sve prethodno završite, lako je primijetiti kako cijene nisu iste za svaki datum/termin pa sami pogledajte najbolju cijenu i datum koji odgovara.

Pročitaj ovdje – vodič za putovanje s Ryanairom, ovdje saznaj sve o cijenama, prtljagi, check-inu za let i drugim stvarima.

Booking link – klikni, preko ovog linka dobijete uvijek najbolju cijenu za odmor. Klikni, upiši destinaciju, izaberi broj osoba I broj dana, odnosno termine. Odmah dobivaš najbolju ponudu I listu svih dostupnih smještajnih jedinica.

TURIZAM Ryanair Letovi Jeftini

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!

Možda vas zanima i ...

loading ...