A GLOSSARY OF BOSNIAN CUISINE
22.01.2016 at 09:50
- Gastronomy
- 0
Like many of the cuisine around the world, this cuisine also has the following Bosnian "glossary".
These are some of the terms used:
Jemek - single dish, but also a whole meal
Mezetluk - an introduction to the meal, an appetizer (cheeses, dried meats, pickleds, cold roast, jalan-dolma)
Ikindijuša - brunch
Akšamluk – a get-together with food and drink (Sarajevan Muhammad Nerkesi noted in the 16th century that the only commandment of aksamluk is to drink, but not to get drunk)
Sijelo- a get-together after dinner (serving light meals - baked potatoes cut in half, cream, jam, cake, chestnuts)
Teferič- time spent celebrating, eating, and in joy
Comments: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije BHPutovanja.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
You have to sign in to leave comment.